DESPRE NOI

Mergand pe drumul european E 578 din directia Tg. Mures Reghin-Toplita, drum care, in buna parte, insoteste cursul superior al Raului Mures, in dreptul localitatii Deda, se deschid larg portile spendidului defileu al Muresului. Inceputul zonei muntoase face ca amestecul de foioase si rasinoase sa dea un colorit variat peisajului, in functie de anotimp.
De o parte si de alta a Muresului se pot intalni o varietate mare de plante, arbusti si copaci ingemanate in stanca care isi face aparitia de multe ori chiar din albia raului.


In decursul anilor, apa Muresului a invins, croindu-si albia in inima muntilor, lasand de-o parte si de alta locuri si zone greu de egalat ca frumusete.

In dreptul localitatii Lunca Bradului se varsa in Mures unul dintre afluentii principali ca debit din aceasta zona, paraul Salard. El izvoraste din Muntii Gurghiului formand Valea Salardului, o zona turistica cu un potential deosebit, care din pacate nu este inca pus in valoare.

La aproximativ 2 km de locul unde se traverseaza Raul Mures pentru a accede pe Valea Salardului se afla Pensiunea Denisa.

Zona ofera un climat peisagistic deosebit, existand conditiile practicarii unui turism de calitate. Multele drumuri forestiere de pe cursul paraului Salard ne cheama la drumetii nesfarsite in care poti descoperii frumusetile neasemuite ale zonei.
Distanta de la Tg.Mures pana la Salard este de 75 km.

La doar 20 km in amonte de localitatea Lunca Bradului se afla orasul Toplita cu frumoasa baza turistica "Banfi". Mergand mai departe, ai posibilitatea de a ajunge in Borsec, Lacul Rosu, Bicaz, iar apoi in zona muntilor din Moldova.

In imediata apropiere a localitatii Salard, exista posibilitatea vizitarii lacului de acumulare de la Rastolita, o zona salbatica in Muntii Calimani.